Φόρτωση Εκδηλώσεις

Διοργάνωση Erasmus+ Blended Intensive Program (BIP) στη Βιοηθική

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

23 Ιουνίου - 28 Ιουνίου

To Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη στις 23-28 Ιουνίου 2024 στη Θεολογική Σχολή και στους χώρους του Goethe Institut το πρόγραμμα Erasmus+ Blended Intensive Program (BIP) «Resources of integrative bioethics in the history of philosophy», στο οποίο συμμετέχουν τα φιλοσοφικά Τμήματα από τα Πανεπιστήμια του Hagen (Γερμανία), Linz (Αυστρία), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Σόφιας (Βουλγαρία) και Κρήτης. Πρόκειται για έναν διεθνώς καταξιωμένο θεσμό ερευνητικής συνεργασίας Πανεπιστημίων από τις αναφερθείσες χώρες, που πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και δίνει τη δυνατότητα σε καθηγητές και φοιτητές να συζητήσουν θέματα βιοηθικής και να προαγάγουν τη μεταξύ τους έρευνα και συνεργασία.

Αντικείμενο του φετινού προγράμματος είναι η διερεύνηση των πηγών της βιοηθικής στην ιστορία της φιλοσοφίας. Καθηγητές και φοιτητές θα παρουσιάσουν εισηγήσεις, στις οποίες θα εξεταστεί το φιλοσοφικό υπόβαθρο σύγχρονων βιοηθικών αντιλήψεων και θα συζητήσουν για τους τρόπους αξιοποίησης των ηθικών αρχών στη διεπιστημονική προσέγγιση της βιοηθικής. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν διεξοδικά τα συμπεράσματα του προγράμματος.

Συντονιστής του BIP για το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. είναι ο Καθηγητής Θεόδωρος Πενολίδης, ενώ αντιστοίχως συντονιστής για το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. είναι ο Καθηγητής Μιλτιάδης Βάντσος.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
23 Ιουνίου
Τέλος:
28 Ιουνίου
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Θεολογική Σχολή ΑΠΘ
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη, 54124 Greece
+ Χάρτης Google
Phone
+30 2310 996681
Ιστοσελίδα χώρου διεξαγωγής

Διοργανωτές

Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Χριστιανικού Πολιτισμού
Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής

Summer School 2024 - Programm-Heft_Web

Κατεβάστε το PDF


Χρησιμοποιήστε το παραπάνω κουμπί για να δείτε το αρχείο PDF
File URL: https://past.auth.gr/website/wp-content/uploads/2024/06/Summer-School-2024-Programm-Heft_Web.pdfshare

Νέα / Εκδηλώσεις

Σύντομη Περιγραφή του Τμήματος

Νέο Πρόγραμμα Σπουδών-Ειδικεύσεις:

Πατήστε εδώ για να δείτε το Αναμορφωμένο Πρόγραμμα Σπουδών ή εδώ για να δείτε βίντεο με την αναλυτική παρουσίαση του Τμήματος