Φόρτωση Εκδηλώσεις

9ο σεμινάριο “Σημειωτική και Βίβλος”, 22-26 Απριλίου 2024. Ειδική καλεσμένη εισηγήτρια στις 25/4 η αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ασπασία Παπαδήμα, με θέμα: “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”. Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής.

  • Αυτή η εκδήλωση έχει περάσει.

22 Απριλίου - 26 Απριλίου

9ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΣ»
(ΥΒΡΙΔΙΚΑ)

«…δός μοι πιεῖν…»

22-26 Απριλίου 2024

Το Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών (Biblical Studies Lab) του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ. διοργανώνει το 9ο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος», το οποίο αναπτύσσει θέματα εφαρμογής της σημειωτικής θεωρίας σε κείμενα της Βίβλου, με σκοπό την ερμηνευτική της κατανόηση με σύγχρονους τρόπους προσέγγισης του νοήματός της. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σημειωτικής (SemioLab) της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και με το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) της Θεολογικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 22-23-24-25-26 Απριλίου 2024 στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και το σεμινάριο θα διεξαχθεί υβριδικά, δηλ. ζωντανά και συγχρόνως διαδικτυακά, με τη μορφή workshop. Διδάσκει ο π. Γεώργιος Βασιλάκης, διδάσκων στο Ινστιτούτο Ορθόδοξης Θεολογίας «Άγιος Σέργιος» στο Παρίσι, ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (C.A.DI.R.) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών και υποψ. διδάκτορας στην Ερμηνευτική και Σημειωτική Ανάλυση της Καινής Διαθήκης στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. Ειδική καλεσμένη εισηγήτρια είναι η Ασπασία Παπαδήμα, αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα:

“ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”

Επιστημονική υπεύθυνη: Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ακαδημαϊκά ενδιαφερόμενο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στο επιστημονικό Σεμινάριο.

Απαιτείται αίτηση συμμετοχής με αποστολή στο kyp@past.auth.gr

Επισυνάπτονται: Αίτηση Συμμετοχής και Αφίσα.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
22 Απριλίου
Τέλος:
26 Απριλίου
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτές

Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών
Εργαστήριο Σημειωτικής (Semiolab) Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) Θεολογικής Σχολής Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Αίτηση Σημειωτικής 2024

Είδος αρχείου: docx75,08 KB

Κατεβάστε το αρχείο

Αφίσα

Είδος αρχείου: pdf617,35 KB

Κατεβάστε το αρχείο

share

Νέα / Εκδηλώσεις