Συμμετοχή του Τμήματος στη διεθνή έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στη BEYOND 2024 τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εταιρείες τεχνολογίας που συμμετέχουν ως εκθέτες και να διερευνήσουν την πιθανότητα ανάπτυξης συνεργασιών για τα επερχόμενα προγράμματα χρηματοδότησης. To AΠΘ συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού … Διαβάστε περισσότερα "Συμμετοχή του Τμήματος στη διεθνή έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024"

9ο σεμινάριο “Σημειωτική και Βίβλος”, 22-26 Απριλίου 2024. Ειδική καλεσμένη εισηγήτρια στις 25/4 η αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ασπασία Παπαδήμα, με θέμα: “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”. Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής.

9ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΟΣ» (ΥΒΡΙΔΙΚΑ) «…δός μοι πιεῖν...» 22-26 Απριλίου 2024 Το Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών (Biblical Studies Lab) του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού Α.Π.Θ. διοργανώνει το 9ο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος», το οποίο αναπτύσσει θέματα εφαρμογής της … Διαβάστε περισσότερα "9ο σεμινάριο “Σημειωτική και Βίβλος”, 22-26 Απριλίου 2024. Ειδική καλεσμένη εισηγήτρια στις 25/4 η αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Ασπασία Παπαδήμα, με θέμα: “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”. Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής."

Δ΄ Επιστημονική Διημερίδα Υποψηφίων Διδακτόρων Έρευνα 2024

Αίθουσα Συνεδριάσεων 1ου ορόφου Θεολογικής Σχολής

Η Επιστημονική – Οργανωτική Επιτροπή της Δ΄ Επιστημονικής Διημερίδας των Υποψηφίων Διδακτόρων του Τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., έχει την εξαιρετική τιμή να σας  ανακοινώσει το Πρόγραμμα της … Διαβάστε περισσότερα "Δ΄ Επιστημονική Διημερίδα Υποψηφίων Διδακτόρων Έρευνα 2024"

Επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Φιλοθέου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

A' Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27/11/2023 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Φιλοθέου στους χώρους της  Θεολογικής Σχολής.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ KAI Η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ (SANTA MADRONA)» 14-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και το Κέντρο Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά συνδιοργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα «Η Θεσσαλονίκη των Μαρτύρων και η αγία Ματρώνα (Santa Madrona)». Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας … Διαβάστε περισσότερα "ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ KAI Η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ (SANTA MADRONA)» 14-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023"

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

Γ' αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής

Το συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το κανάλι του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού στο Youtube (@socialtheologychristianculture) www.youtube.com/@socialtheologychristianculture/streams

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (2ος-5ος ΑΙ.)” για τα ογδόντα χρόνια Sources chrétiennes

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (2ος-5ος αι.) για τα ογδόντα χρόνια  Sources chrétiennes Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου αφιερωμένου στα ογδοντάχρονα της σειράς Sources chrétiennes με τη συνεργασία ακαδημαïκών φορέων από … Διαβάστε περισσότερα "ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (2ος-5ος ΑΙ.)” για τα ογδόντα χρόνια Sources chrétiennes"

Νέα / Εκδηλώσεις