Επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Φιλοθέου στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

A' Αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με αισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης και χαράς ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27/11/2023 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Φιλοθέου στους χώρους της  Θεολογικής Σχολής.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ KAI Η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ (SANTA MADRONA)» 14-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και το Κέντρο Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γρηγορίου Παλαμά συνδιοργανώνουν Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα «Η Θεσσαλονίκη των Μαρτύρων και η αγία Ματρώνα (Santa Madrona)». Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ιστορίας … Διαβάστε περισσότερα "ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ KAI Η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ (SANTA MADRONA)» 14-15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023"

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

Γ' αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής

Το συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά μέσα από το κανάλι του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού στο Youtube (@socialtheologychristianculture) www.youtube.com/@socialtheologychristianculture/streams

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (2ος-5ος ΑΙ.)” για τα ογδόντα χρόνια Sources chrétiennes

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (2ος-5ος αι.) για τα ογδόντα χρόνια  Sources chrétiennes Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου αφιερωμένου στα ογδοντάχρονα της σειράς Sources chrétiennes με τη συνεργασία ακαδημαïκών φορέων από … Διαβάστε περισσότερα "ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (2ος-5ος ΑΙ.)” για τα ογδόντα χρόνια Sources chrétiennes"

Εκδήλωση απονομής τίτλου αντεπιστέλλοντος εταίρου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών

Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών

Εκ μέρους της Προέδρου του ΔΣ ΚΒΕ, κ. Ν. Πούλου, σας ενημερώνουμε για την εκδήλωση απονομής του τίτλου του αντεπιστέλλοντος εταίρου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών στον τ. καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, επισκέπτη ερευνητή της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών κ. Werner SEIBT, … Διαβάστε περισσότερα "Εκδήλωση απονομής τίτλου αντεπιστέλλοντος εταίρου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών"

Τελετή αποφοίτησης του ΔΠΜΣ “Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός”

Γ' αμφιθέατρο Θεολογικής Σχολής

H Τελετή αποφοίτησης της πρώτης σειράς αποφοίτων του ΔΠΜΣ "Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός", το οποίο διοργανώνεται με επισπεύδον Τμήμα το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. και συνεργαζόμενο Τμήμα το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού του, θα … Διαβάστε περισσότερα "Τελετή αποφοίτησης του ΔΠΜΣ “Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός”"

Διαδικτυακή εκδήλωση του Δ.Π.Μ.Σ. “Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός” το Σάββατο 1/4/2023 με τίτλο “Τουρισμός – Ελλάδα: Στόχευση και δυνατότητες” και με κεντρική ομιλήτρια την κ. Αγγελική Βαρελά, Διευθύντρια Υπηρεσιών Εσωτερικού & Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Εκδήλωση του ΔΠΜΣ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» «Τουρισμός - Ελλάδα: Στόχευση και δυνατότητες» Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός» του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00-21.00, … Διαβάστε περισσότερα "Διαδικτυακή εκδήλωση του Δ.Π.Μ.Σ. “Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός” το Σάββατο 1/4/2023 με τίτλο “Τουρισμός – Ελλάδα: Στόχευση και δυνατότητες” και με κεντρική ομιλήτρια την κ. Αγγελική Βαρελά, Διευθύντρια Υπηρεσιών Εσωτερικού & Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)."

Exegeticum Μαρτίου 2023 με εισηγητή τον κ. Γιάννη Σκαρπέλο, Καθηγητή Οπτικού Πολιτισμού του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, και θέμα: “Επιστήμη Δεδομένων και Βίβλος”

Η 5η (πέμπτη) συνάντηση του EXEGETICUM για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:30 μμ.

Νέα / Εκδηλώσεις