Ανακοίνωση για την εγγραφή Πρωτοετών Φοιτητών του Τμήματος

27 / 09 / 2023
  • ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ & ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Κατεβάστε την Αίτηση Εγγραφής Υποτρόφων

  • Εγγραφές των Εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού, των Τέκνων Ελλήνων Υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων Αποφοίτων Ξένων Λυκείων του Εξωτερικού, ακαδημαϊκού έτους 2023-24.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Σπουδών https://dps.auth.gr/2023/10/02/expatriates2023/ ή απευθείας πατώντας εδώ


Εγγραφές πρωτοετών με τις κατηγορίες: Α) Πανελλαδικές εξετάσεις, Β) Ειδική κατηγορία ατόμων με σοβαρές παθήσεις. Καταχώρηση των απαραίτητων δικαιολογητικών από  28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου.

Διαβάστε το παρακάτω αρχείο pdf.


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με νεώτερο Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘΑ, λόγω της συνέχισης των έκτακτων και απρόβλεπτων συνθηκών που πλήττουν τη χώρα μας, η εγγραφή των επιτυχόντων πανελληνίων εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών κατηγοριών α) των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, β) των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις και γ) των διακριθέτων σε επιστημονικές ολυμπιάδες, παρατείνεται έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, με τις διαδικασίες που έχουν ήδη περιγραφεί στο από 31/8 μήνυμά μας.

Η αρχική σελίδα του Τμήματος σπουδών έχει επικαιροποιηθεί αντίστοιχα.


Ειδικά για Αλλοδαπούς-Αλλογενείς ισχύουν τα παρακάτω:

ΚΥΡΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

1. Οι επιτυχόντες και επιτυχούσες ακαδ. έτους 2023-2024, αλλοδαποί/-ές θα εγγραφούν – με καταχώρηση στοιχείων και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή- μέσω της πλατφόρμας https://register.auth.gr Εν συνεχεία, θα καταθέσουν, οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς/-ές πρόσωπο, ή θα αποστείλουν ταχυδρομικά, στη Γραμματεία του Τμήματος, εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση εγγραφής/υπεύθυνη δήλωση και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως θα έχουν υποβληθεί και ψηφιακά στην ανωτέρω πλατφόρμα.

2. α. Οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες των ακαδημαϊκών ετών 2021-2022 και 2022-23, αλλοδαποί/-ές χωρίς την απαιτούμενη βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας και β. οι επιτυχόντες ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, Κύπριοι άρρενες χωρίς απολυτήριο στρατού, κατά το ακ. έτος εισαγωγής τους, εγγράφονται χωρίς καταχώρηση στοιχείων στην ανωτέρω πλατφόρμα, υποβάλοντας, οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς/-ές πρόσωπο, ή αποστέλοντας ταχυδρομικά, στη Γραμματεία του Τμήματος, αίτηση εγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα και επιπρόσθετα για την περίπτωσή τους δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση τόσο στην αρχική (συνοπτική) όσο και στην επιλογή Επικαιρότητα-Εισαγωγή/Εγγραφές (αναλυτική), σχετικά με τα στάδια της διαδικασίας στο ΑΠΘ στην οποία μπορείτε να παραπέμπετε – κατά παράκληση με σύνδεσμο, προκειμένου για το συγχρονισμό της πληροφόρησης στην ιστοσελίδα σας με τυχόν επικαιροποιήσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών.

share

Η ανακοίνωση ανήκει στην κατηγορία/ες: